top of page

Ergotherapie voor kinderen en jongeren

Kinderen

Kinderen hebben een onuitputtelijke nieuwsgierigheid en drang om te groeien. Wanneer echter hun omgeving niet aansluit bij hun behoeften om verder te ontwikkelen lopen ze vast in hun weg naar onafhankelijkheid en zelfredzaamheid.

Wat kan ik voor je betekenen:

* kinderen van 0-3 jaar:
- Advies geven over hoe de motorische ontwikkeling en met name de arm-handmotoriek spelenderwijs gestimuleerd kan worden wanneer u of een zorgprofessional (zoals het consultatiebureau) hier een achterstand in opmerkt.

* kinderen 4-10 jaar:
- Ondersteunen van de (fijne) motoriek wanneer bijvoorbeeld je handschrift maar onleesbaar blijft, je steeds maar spullen uit je handen laat vallen, die knoopjes maar niet dicht willen of die knutselwerkjes op school gewoon niet lukken. 
- Ondersteunen van de cognitieve vaardigheden wanneer bijvoorbeeld je steeds wegdroomt als je leraar uitleg geeft, je last hebt van een druk hoofd waardoor je je werk niet afkrijgt, je de methodes van school gewoon niet begrijpt of niet weet hoe je je opdrachten moet plannen en organiseren.
- Ondersteunen bij het leren reguleren van de verschillende zintuigelijke prikkels die er in de wereld om je heen zijn en die je soms kunnen laten ontploffen of je in je cocon doen kruipen waar niemand je bereikt.
- Leren luisteren naar je eigen ik en welk pad dat jij wilt volgen wanneer je last hebt van angst, spanningen, erg moe bent of je misschien zelfs ziek blijft voelen terwijl de dokters niets kunnen vinden.

 

Jongeren
Er verandert in het leven van een tiener/jongvolwassene ineens best veel. Je vriendengroep krijgt een grotere invloed op je, je ouders verwachten dat je (nog) meer zelfstandig wordt en op school wordt er een nog groter beroep gedaan op je plan- en organisatievaardigheden. Ineens kan blijken dat dit je (toch) niet zo makkelijk afgaat.

Wat kan ik voor je betekenen:

- Samen met je onderzoeken wat jij belangrijk vindt in het leven, vooral nu, maar ook wat je graag zou willen bereiken in de toekomst. Wat zijn je dromen? Wat is voor jouw van waarde om je tijd en energie in te steken?
- Leren luisteren naar je eigen ik wanneer je kampt met fysieke klachten die maar niet weg gaan, uitgeblust bent of last hebt van angsten, spanningen of stress.
- Werken aan het vergroten van je concentratie en aandacht, omgaan met irritante prikkels.
- Samen kijken naar wat jouw beste leerstrategie is. 

IMG20210108112100.jpg
bottom of page